Je dakterras renoveren is super leuk werk. De oppervlakte is beperkt, dus het is gemakkelijk om overzicht te houden. Je kan je te buiten gaan aan leuk tuinmeubilair, een overdadige buitenkeuken en gave plantenbakken en potten. Maar je dakterras renoveren begint bij het beoordelen van de ondergrond.

De onverwoestbare keuze

Heb je samen met een goede dakdekker bepaalt dat je dak stevig genoeg is voor je renovatieplannen? Laat je dan ook goed informeren over de mogelijkheden wat betreft materiaal op de vloer. Een van de meest slijtvaste materialen van het moment, is composiet. Composiet heeft meerdere voordelen. Het is erg slijtvast en zorgt ervoor dat je je terras niet binnen twee jaar opnieuw moet renoveren. De materialen van je dakterras zijn onderhevig aan zon, regen en wind, dus je moet echt goed nadenken waar je voor kiest. Composiet planken zijn stevig en duurzaam en vergen weinig onderhoud. Ideaal voor buiten.

Kleurstellingen

Planken van composiet zijn in meerdere kleuren te verkrijgen. De meest voorkomende kleuren voor een dakterras zijn lichter grijs, donker, zandkleurig en terracotta kleur. Samen met je dakdekker is het gemakkelijk om de vloer te leggen. Als je een beetje handig bent, maak je een super mooie vloer in een handomdraai.