Dakbedekking laten leggen en onderhouden

Bij de nieuw-, aan- of verbouw van uw woning kunt er bijna niet aan ontkomen: het leggen van een nieuwe dakbedekking op uw dak. U wilt immers voorkomen dat het houtwerk onder uw dakbedekking beschadigd raakt door verschillende weersinvloeden. Dakbedekking komt in verschillende soorten voor, wat het soms behoorlijk lastig maakt om geschikte dakbedekking te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen bitumen dakbedekking en een zogenaamd groen dak. Onze dakdekkers kunnen u helpen bij het leggen van nieuwe dakbedekking en u daarbij van dienst zijn bij het onderhouden van uw bestaande dakbedekking in Den Bosch. Wij raden het u doorgaans aan om zeker eens per twee of drie jaar onderhoud aan uw dakbedekking uit te laten voeren.

Verschillende soorten dakbedekking

Wilt u nieuwe dakbedekking op uw dak aan laten brengen door onze dakdekkers? Laat u in dat geval vooraf adviseren over de mogelijkheden die u heeft. Hierbij is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen de geschikte dakbedekking voor een plat dak en voor een schuin dak. U zult immers geen riet op een plat dak leggen, of een groen dak van uw schuine dak maken! Op internet vindt u veel informatie over de verschillende soorten dakbedekking die tegenwoordig worden aangeboden. Zo kunt u voor uzelf een beeld creëren van de mogelijkheden die u heeft.

Een alternatief voor uw eigen research naar geschikte dakbedekking is het inwinnen van advies bij een dakdekker in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan onze dakdekkers! Wij hebben een jarenlange ervaring in het aanbrengen van verschillende soorten dakbedekking, waardoor we u van een passend advies kunnen voorzien. Wat zijn de voor- en nadelen van bepaalde soorten dakbedekking? Hoe zit het met de kosten voor de aanleg van een bepaald type dakbedekking? Wij denken graag met u mee!

Bitumen dakbedekking voor een plat dak

Dakbedekking in Den Bosch Een van de meest voorkomende soorten dakbedekking voor een plat dak is een bitumen dakbedekking. Deze bitumen dakbedekking herkent u aan de typerende zwarte kleur en de korrelige samenstelling van de dakbedekking. Dit type dakbedekking moet met gasbrander op uw dak worden aangebracht. Hierbij zorgt het verhitten van de onderkant van deze dakbedekking voor de aanhechting met uw dak. Een voordeel van een bitumen dakbedekking is dat deze optie relatief goedkoop is en daarbij eenvoudig kan worden aangebracht. Daarbij is een bitumen dakbedekking eenvoudig te onderhouden.

Ook zou u in het geval van een plat dak kunnen denken aan een groene dakbedekking. In de afgelopen jaren is een groene dakbedekking steeds populairder geworden onder woningbezitters. Het idee van een groene dakbedekking is dat uw dak voorzien wordt van een groot aantal plantjes en mossen. Dergelijke soorten groen voorkomen dat er vocht bij het houtwerk van uw woning komt. Een bijkomend voordeel van groene dakbedekking is de verhoging van de isolatiewaarde van uw woning die dit oplevert. Zo kunt u uw woning op de langere termijn voor meer verkopen. Daarbij verbruikt u tot de verkoop van uw woning minder energie in huis door de verbeterde isolatie.

Onderhoud aan de dakbedekking uitvoeren

Niet alleen kunnen onze dakdekkers u helpen bij het aanleggen van de dakbedekking op uw dak, ook kunnen we uw dakbedekking regelmatig onderhouden. Het uitvoeren van onderhoud aan dakbedekking is erg belangrijk om de kans op lekkages onder uw dakbedekking te minimaliseren. Zeker in de herfst en winter kunnen er takken en kleine steentjes tegen uw dakbedekking slaan, met alle gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan kleine barstjes of gaatjes die in de dakbedekking ontstaan. Het regenwater sijpelt via deze beschadigingen bij uw woning naar binnen en trekt vervolgens in het houtwerk onder uw dakbedekking. Dit is iets wat u zo goed mogelijk moet voorkomen!

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers

Uitstekende service

Altijd snel ter plaatse bij lekkages

Klantvriendelijkheid