De dakbedekking op jouw woning in Den Bosch zorgt ervoor dat je beschermd wordt tegen de verschillende weersomstandigheden. Vaak gaat deze dakbedekking lange tijd mee. Dakpannen van klei hebben bijvoorbeeld een levensduur van 50 tot 100 jaar. Dit betekent echter niet dat je helemaal niet op of om hoeft te kijken naar jouw dak. Onderhoud je jouw dak helemaal niet? Dan gaat de dakbedekking aanzienlijk minder lang mee. Is het al te laat en moet je jouw dak vernieuwen? Dan komen de tips uit onderstaande tekst vast en zeker van pas.

1. Hergebruik delen van de dakbedekking


Wordt het dak van jouw woning momenteel bedekt met dakpannen? Dan is de kans groot dat deze nog lang niet allemaal aan vervanging toe zijn. In dat geval kun je ervoor kiezen om alleen de dakpannen die kapot of versleten zijn te vervangen. Dit scheelt je mogelijk aanzienlijk in de kosten. In het meest gunstige geval kun je een groot deel van jouw oude dakpannen nog weer gebruiken.

2. Vervang enkel de bedekking


Bij het vervangen van een dak denken veel mensen aan vervanging van de complete constructie. Wanneer je ook de constructie moet vervangen, wordt het een duur grapje. Besluit echter nooit zomaar de constructie te vervangen. Mogelijk volstaat vervanging van de dakbedekking. Om hier zeker van te zijn, schakel je een dakdekker in. Hij kan jouw dak namelijk inspecteren en je adviseren over de beste manier om jouw dak te vernieuwen.

3. Kies voor een overzetdak


Wil je jouw dak vervangen zonder dat dit al te veel kost? Dan is een overzetdak waarschijnlijk een goede optie. Bij een overzetdak blijft de bestaande constructie namelijk aanwezig. Het nieuwe dak wordt in dat geval over de huidige constructie geplaatst. Een overzetdak is zowel mogelijk bij een plat als bij een hellend dak. Bij een plat dak kun je een overzetdak vaak zonder problemen plaatsen, maar dit is bij een hellend dak niet altijd het geval. Verdiep je hier dus eerst goed in alvorens je kiest voor een overzetdak.