Zonnepanelen kunnen jou helpen flink te besparen op jouw energierekening. Met de panelen wek je immers zelf energie op, waardoor je minder af hoeft te nemen. Nadeel is alleen dat je flink moet investeren voor zonnepalen op jouw dak. De panelen zijn immers niet goedkoop en dat geldt ook voor de installatie die je erbij moet kopen. Overweeg je zonnepalen te kopen? Dan kun je vast en zeker nog wel een aantal tips gebruiken. Met behulp van deze tips bepaal je namelijk of zonnepanelen voor jou al dan niet interessant en mogelijk zijn.

Kies voor de kant met het hoogste rendement

De meeste woningen in Den Bosch hebben een dak met meerdere kanten. Heb je een zadeldak? Dan kun je aan twee kanten van jouw dak zonnepanelen leggen. Bij een schilddak kun je zelfs zonnepanelen aan vier kanten leggen. Misschien heeft een deel van jouw woning ook wel een plat dak. Dit dak leent zich doorgaans ook uitstekend voor zonnepanelen. Voordat je de panelen plaatst, moet je bepalen aan welke kant je ze wilt leggen. Doe hier altijd uitvoerig onderzoek naar. Waarom? Omdat je natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement wilt behalen met jouw panelen. Hoe hoger het rendement, des te sneller je de zonnepanelen terugverdiend hebt.

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Door zonnepanelen op jouw dak te leggen krijgt het dak flink meer te verduren. Zonnepanelen wegen namelijk behoorlijk wat. Komen er veel panelen op het dak? Dan komt er dus flink wat extra gewicht op de constructie te rusten. Voordat je de zonnepanelen op jouw dak legt, moet je daarom nagaan of jouw constructie hier wel op berekend is. Je wilt immers niet dat jouw dak straks bezwijkt wanneer de zonnepanelen er net op liggen. Laat jouw constructie daarom eerst uitvoerig inspecteren door een dakdekker voordat je zonnepanelen plaatst. Op basis van zijn advies weet je direct of zonnepanelen leggen in jouw geval verstandig is.