Dakbedekking laten leggen en onderhouden

Bij de nieuw-, aan- of verbouw van uw woning kunt er bijna niet aan ontkomen: het leggen van een nieuwe dakbedekking op uw dak. U wilt immers voorkomen dat het houtwerk onder uw dakbedekking beschadigd raakt door verschillende weersinvloeden. Dakbedekking komt in verschillende soorten voor, wat het soms behoorlijk lastig maakt om geschikte dakbedekking te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen bitumen dakbedekking en een zogenaamd groen dak. Onze dakdekkers kunnen u helpen bij het leggen van nieuwe dakbedekking en u daarbij van dienst zijn bij het onderhouden van uw bestaande dakbedekking in Den Bosch. Wij raden het u doorgaans aan om zeker eens per twee of drie jaar onderhoud aan uw dakbedekking uit te laten voeren.

Inhoudsopgave

Verschillende soorten dakbedekking

Wilt u nieuwe dakbedekking op uw dak aan laten brengen door onze dakdekkers? Laat u in dat geval vooraf adviseren over de mogelijkheden die u heeft. Hierbij is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen de geschikte dakbedekking voor een plat dak en voor een schuin dak. U zult immers geen riet op een plat dak leggen, of een groen dak van uw schuine dak maken! Op internet vindt u veel informatie over de verschillende soorten dakbedekking die tegenwoordig worden aangeboden. Zo kunt u voor uzelf een beeld creëren van de mogelijkheden die u heeft.

Een alternatief voor uw eigen research naar geschikte dakbedekking is het inwinnen van advies bij een dakdekker in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan onze dakdekkers! Wij hebben een jarenlange ervaring in het aanbrengen van verschillende soorten dakbedekking, waardoor we u van een passend advies kunnen voorzien. Wat zijn de voor- en nadelen van bepaalde soorten dakbedekking? Hoe zit het met de kosten voor de aanleg van een bepaald type dakbedekking? Wij denken graag met u mee!

Bitumen dakbedekking voor een plat dak

Een van de meest voorkomende soorten dakbedekking voor een plat dak is een bitumen dakbedekking. Deze bitumen dakbedekking herkent u aan de typerende zwarte kleur en de korrelige samenstelling van de dakbedekking. Dakleer is een andere naam voor het dakbedekkingsmateriaal bitumen. De correcte naam is bitumen, maar in de volksmond wordt dit dus ook wel dakleer of roofing genoemd. Wanneer onze dakdekker het dakleer leggen in Den Bosch uitvoert zal hij het materiaal met een gasbrander opwarmen. Hierdoor wordt het bitumen soepel en kan het makkelijker op het dak gelegd worden. Nadat het dakleer is afgekoeld wordt het harder en hecht het materiaal zich aan het dakoppervlakte. Zo is uw dak weer beschermd tegen lekkages wanneer het regent. Onze dakdekker maakt een dak dermate waterdicht met bitumen dat het geen probleem is wanneer regenwater voor langere tijd stil op het dak blijft staan. Dit zal namelijk regelmatig voorkomen, omdat water op een plat dak niet door zwaartekracht afgevoerd wordt, zoals wel het geval is bij een hellend of schuin dak. Nog een voordeel van een bitumen dakbedekking is dat deze optie relatief goedkoop is en daarbij eenvoudig kan worden aangebracht. Een ander voordeel van dakleer leggen in Den Bosch is dat dit ook plaatselijk uitgevoerd kan worden. Als u bijvoorbeeld op een bepaald gedeelte van het dak een probleem ervaart met lekkages dan kan alleen dit gedeelte opnieuw van een laag dakleer voorzien worden. Indien uw complete dakbedekking vervangen moet worden of alleen een gedeelte, dan kan u contact met ons opnemen voor het leggen van dakleer in Den Bosch.

Groene dakbedekking voor een plat dak

In het geval van een plat dak zou u ook kunnen denken aan een groene dakbedekking. In de afgelopen jaren is een groene dakbedekking steeds populairder geworden onder woningbezitters. Het idee van een groene dakbedekking is dat uw dak voorzien wordt van een groot aantal plantjes en mossen. Dergelijke soorten groen voorkomen dat er vocht bij het houtwerk van uw woning komt. Een bijkomend voordeel van groene dakbedekking is de verhoging van de isolatiewaarde van uw woning die dit oplevert. Zo kunt u uw woning op de langere termijn voor meer verkopen. Daarbij verbruikt u tot de verkoop van uw woning minder energie in huis door de verbeterde isolatie.

Dakpannen

Onze diensten als dakdekker omvatten natuurlijk ook dakpannen leggen in Den Bosch. De meeste woningen in Nederland hebben als dakbedekking dakpannen. Het zijn losse pannen die op het dak van een woning als één geheel aan elkaar gelegd worden. Doordat daken van Nederlandse woningen schuin aflopen kunt u met dakpannen leggen in Den Bosch het dak waterdicht maken. Zo is uw woning tegen alle soorten weersomstandigheden beschermt. Indien u onze dakdekkers inschakelt voor het dakpannen leggen in Den Bosch, dan kunnen wij dit doen op een bestaande dakconstructie. Ook is het mogelijk om een geheel nieuwe constructie voor het dak aan te leggen. Het grote voordeel van dakpannen is dat deze een lange levensduur hebben en makkelijk plaatselijk gerepareerd kunnen worden als een enkele dakpan tijdens een storm beschadigd is geraakt.

Wanneer is het tijd om nieuwe dakpannen te leggen?

Dakpannen Den BoschDakpannen hebben een zeer lange levensduur. Het dakpannen leggen in Den Bosch hoeft hierdoor niet vaak uitgevoerd te worden. Toch kan het voorkomen dat het voor uw woning tijd is om nieuwe dakpannen op het dak te leggen. Dit is bijvoorbeeld het geval als de dakpannen door de jaren heen hun waterdichte eigenschap beginnen te verliezen. U krijgt dan steeds meer last van dak lekkages. Op den duur is het dan tijd om een dakdekker in te schakelen voor het dakpannen  leggen in Den Bosch. Wij zorgen ervoor dat we hierbij enkel de beste kwaliteit dakpannen gebruiken en dat de dakpannen op de correcte wijze gelegd worden. Indien de dakpannen op het dak van uw woning aan vervanging toe zijn, neem dan contact met ons op om de taak van het dakpannen leggen in Den Bosch voor u uit te voeren. Onze dakdekker in Den Bosch doet dit op een vakkundige wijze tegen een aantrekkelijke prijs.

Zinken dak

Een zinken dak in Den Bosch zien we de laatste jaren steeds vaker. Meer en meer huiseigenaren maken de keuze voor zink omdat het materiaal als dakbedekking vele voordelen met zich meebrengt. Een zinken dak in Den Bosch valt onder de categorie dakbedekking met metaalplaten. In dezelfde categorie kan ook aluminium of koper als dakbedekking gebruikt worden. Met deze soort dakbedekking is het mogelijk om een woning of bedrijfspand een meer moderne look te geven. Met een zinken dak in Den Bosch onderscheidt u een woning van andere panden in de straat. Zink als dakbedekkingsmateriaal is prima geschikt om een dak waterdicht te maken. Tijdens het leggen van het materiaal hoeft de dakdekker alleen te zorgen dat de naden tussen de metaalplaten geen water doorlaten tijdens een regenbui.

Zinken dak met een levensduur van 100 jaar

De dakdekker kan met een zinken dak in Den Bosch iedere woning of bedrijfspand een modern uiterlijk geven. Het is weer eens wat anders dan de standaard dakpannen die in de meeste gevallen op schuine daken als dakbedekking gebruikt worden. De voornaamste reden waarom mensen voor een zinken dak in Den Bosch kiezen is de zeer lange levensduur. Een eigenschap van zink als materiaal is namelijk dat het onderhoudsvrij is en ontzettend lang meegaat. Een zinken dak in Den Bosch heeft daardoor een levensduur die kan oplopen tot maar liefst 100 jaar. Het is daarmee de dakbedekkingssoort met de langste levensduur. Dit moet u ook overwegen als u de aanschafprijs van zink met andere soorten dakbedekkingsmaterialen vergelijkt. Aluminiumplaten zijn bijvoorbeeld een stuk goedkoper, maar een zinken dak heeft een levensduur die twee keer zo lang is. Contact opnemen met de dakdekker om een zinken dak in Den Bosch aan te leggen kan hierdoor toch de beste investering zijn.

Dakshingles

Dakshingles leggen in Den Bosch is een taak die u kan uitbesteden aan onze dakdekkers. De dakbedekkingssoort dakshingles zijn een soort combinatie tussen dakpannen en dakleer of bitumen. Het zijn losse platen bitumen die op een vergelijkbare manier als dakpannen op een schuin dak als dakbedekking aangelegd worden. Vooral in Amerika wordt deze dakbedekking vaak toegepast. Dakshingles leggen in Den Bosch komt echter ook steeds vaker voor. Dit komt doordat het een goedkope en makkelijke manier is om een dak waterdicht te maken. Daarbij ziet de dakbedekking er ook nog eens mooi en stijlvol uit. Dakshingles leggen in Den Bosch wordt vooral gebruikt voor tuinhuisjes en schuurtjes met een hellend dak. Het is echter ook mogelijk om op het dak van een woning of bedrijfspand, dakshingles te leggen als dakbedekking.

Mooie en goedkope dakbedekking met dakshingles

Dakshingles lijken op dakpannen, maar zijn goedkoper en makkelijker aan te leggen. Dakshingles leggen in Den Bosch bestaat onder andere uit het vastspijkeren van de bitumen platen op de dakconstructie. Op de nok van het dak worden zogenaamde nokshingles gebruikt. Aan de zijkanten wordt de dakbedekking afgewerkt met aluminium daktrimmen. Indien u zeker wilt zijn dat het dakshingles leggen in Den Bosch correct wordt uitgevoerd, dan kunt u deze taak het beste uitbesteden aan onze dakdekkers. Zij kunnen ervoor zorgen dat uw dak 100 procent waterdicht is en dat de dakshingles hun maximale levensduur zullen bereiken. Deze zal ongeveer gelijk zijn aan de levensduur van een bitumen dakbedekking op een plat dak. Enig onderhoud is daarom wel noodzakelijk. Bij het bereiken van de maximale levensduur moet u het dakshingles leggen in Den Bosch opnieuw laten uitvoeren. Wanneer u dit niet doet zal de lekkage steeds terugkeren. Onze dakdekker licht u graag voor wat de mogelijkheden met dakshingles zijn als u contact opneemt.

Onderhoud aan de dakbedekking uitvoeren

Niet alleen kunnen onze dakdekkers u helpen bij het aanleggen van de dakbedekking op uw dak, ook kunnen we uw dakbedekking regelmatig onderhouden. Het uitvoeren van onderhoud aan dakbedekking is erg belangrijk om de kans op lekkages onder uw dakbedekking te minimaliseren. Zeker in de herfst en winter kunnen er takken en kleine steentjes tegen uw dakbedekking slaan, met alle gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan kleine barstjes of gaatjes die in de dakbedekking ontstaan. Het regenwater sijpelt via deze beschadigingen bij uw woning naar binnen en trekt vervolgens in het houtwerk onder uw dakbedekking. Dit is iets wat u zo goed mogelijk moet voorkomen!

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid
24/7 bereikbaar

Brian van All In Dakonderhoud

Even voorstellen, ik ben Brian, aangenaam kennis te maken. Ik ben de eigenaar van All In Dakonderhoud. Waar ik het meest trots op ben als dakdekker? Dat is toch wel op mijn team waar ik nu al een aantal jaren mee samen werk. Ik weet wat ik aan mijn team heb en we zijn goed op elkaar ingespeeld. Ik overleg dan ook veel met mijn team.

U kunt mij en mijn team voor veel verschillende dak werkzaamheden inschakelen. Met veel plezier helpen wij u met uw dak. Heeft u een ervaren dakdekker nodig? Neem dan snel contact met ons op. Wij kijken ernaar uit, tot snel!

dakdekker den bosch
Menu
Call Now Button