10 tips omtrent het vervangen van daken

Dakpan leggen
Nieuws

Het vervangen van daken is een klus, die onze dakdekkers in Den Bosch regelmatig uitvoeren bij mensen thuis. Voorafgaand aan het vervangen van daken dient men met tal van verschillende aspecten rekening te houden. Denk aan het type dakbedekking, de noodzaak van het vervangen van een dak, enzovoorts. In dit artikel geven onze dakdekkers enkele handige tips, die u hierbij kunnen helpen.

Tip 1: Schakel een professionele dakdekker in

Allereerst is het raadzaam om het vervangen van daken aan een professionele dakdekker over te laten. Een dakdekker heeft doorgaans een ruime ervaring in het vervangen van daken, waardoor de kans op complicaties minimaal is. Daarbij kan een dakdekker, zoals die van ons dakdekkersbedrijf in Den Bosch, u van passend advies voorzien over de mogelijkheden die u heeft bij een dak vervangen.

Tip 2: Laat u adviseren over de mogelijkheden

Voordat u uw dak laat vervangen, is het belangrijk om u te laten adviseren over de mogelijkheden die u heeft. Kiest u bijvoorbeeld voor een bitumen dakbedekking, of laat u een groen dak plaatsen? Bij een schuin dak heeft u de keuze tussen een dakbedekking van dakpannen, een rieten dakbedekking, enzovoorts. Ieder type dakbedekking heeft z’n eigen voor- en nadelen. Daarbij kan er een groot verschil zitten in de kosten voor de verschillende soorten dakbedekking en daken. Met een persoonlijk advies op maat kunt u een weloverwogen keuze maken.

Tip 3: Stel het vervangen van daken uit

Een dak vervangen brengt vaak hoge kosten met zich mee. Daarbij kan het vervangen van uw dak niet op ieder moment van het jaar. Het is zodoende verstandig om het vervangen van het dak zolang mogelijk uit te stellen. Dit doet u door uw dakbedekking op een regelmatige basis te laten onderhouden door een dakdekker. De dakdekker loopt de dakbedekking hierbij na op een beginnende slijtage en zal dit waar nodig direct voor u herstellen.

Tip 4: Overweeg een groen dak voor een betere isolatie

Bij het vervangen van uw dak kunt u onder meer voor een groen dak kiezen. Groene daken zijn nog niet heel populair, maar komen wel steeds meer in trek. Met een groen dak profiteert u van een aanzienlijk betere isolatie in huis. Zo neemt uw energieverbruik af, waarmee u op jaarbasis veel geld kunt besparen. Een groen dak heeft daarbij weinig onderhoud nodig.

Tip 5: Kies voor meer licht met ramen in uw dak

Als u ervoor kiest om uw dak te laten vervangen, kunt u dit combineren met een kleine verbouwing. Laat bijvoorbeeld mooie dakramen in uw dak plaatsen! Een dakraam kan vaak gekanteld worden, waardoor u op deze manier voor meer frisse lucht en meer licht in uw zolderkamer zorgt.

Tip 6: Vergroot uw ruimtes met een dakkapel

Een alternatief voor het laten plaatsen van ramen in uw dak bij het vervangen hiervan, is het laten plaatsen van een dakkapel. Met een dakkapel profiteert u enerzijds van meer licht in de ruimte en zorgt u er tegelijkertijd voor, dat er meer ruimte op zolder komt. Een dakkapel is bijvoorbeeld ideaal, wanneer u van deze ruimte een badkamer of studeerkamer wilt maken. In beide ruimtes heeft u veel licht nodig, waardoor losse ramen niet altijd volstaan.

Tip 7: Voer onderhoud aan uw dakconstructie uit

Zoals eerder al omschreven werd is het belangrijk om regelmatig onderhoud aan de dakbedekking te zorgen. Door de dakbedekking regelmatig te onderhouden wordt voorkomen dat het dak al snel weer vervangen moet worden. Doordat een dak vervangen een behoorlijk ingrijpende klus is, voorkomt u de noodzaak hiervan liever voor de komende jaren. Het onderhouden van uw dak en dakbedekking kunt u aan een dakdekker van ons dakdekkersbedrijf in Den Bosch overlaten.

Tip 8: Kijk naar de mogelijkheden van zonnepanelen

Bij het vervangen van uw dak kunt u kijken naar de mogelijkheden van het gebruik van zonnepanelen op het dak van uw woning. Door gebruik te maken van zonnepanelen kunt u voortaan uw eigen energie opwekken. Dit merkt u op de jaarlijkse energierekening, die aanzienlijk lager uit zal vallen. U kunt de zonnepanelen bijvoorbeeld aansluiten op de boiler in huis. Zo zorgt u met de zonnepanelen voor warm water en het verwarmen van uw ruimtes. Doordat zonnepanelen door steeds meer aanbieders worden aangeboden, is de prijs hiervan gedaald. Dit maakt zonnepanelen ook toegankelijk voor woningbezitters met een kleiner budget.

Tip 9: Laat een berekening maken van uw energiebesparing

Wanneer u twijfelt aan de noodzaak van uw dak vervangen, kan het verstandig zijn om een berekening te laten maken. Een dakdekker kan bijvoorbeeld voor u uitrekenen wat de gevolgen kunnen zijn van het vervangen van uw dak. In het bijzonder, de financiële gevolgen hiervan. Mogelijk is het interessant om een groen dak te combineren met extra isolatieplaten aan de binnenzijde van uw dak. Welke energiebesparing levert u dit op? Op welke termijn heeft u de investering in een nieuw dak in zo’n geval terugverdiend? Enzovoorts. Het zijn vragen die bepalend kunnen zijn voor de keuze die u maakt, als u het vervangen van uw dak overweegt.

Tip 10: Voorkom lekkages door uw dak te vervangen

Tot slot is uw dak vervangen interessant, wanneer u last denkt te hebben van lekkages onder uw dakbedekking. Lekkages ontstaan bijvoorbeeld, op het moment dat er scheurtjes in uw dakbedekking ontstaan. Via deze scheurtjes sijpelt het hemelwater bij uw woning naar binnen, waar het vervolgens in uw muren en vloeren trekt. Dit zorgt voor een vervelende waterschade, waarvan het herstel vaak al snel enkele weken of zelfs maanden duurt. Uw dak vervangen voorkomt zo’n situatie! Zeker wanneer uw dakbedekking al wat ouder is, neemt de kans op lekkages onder uw dak sterk toe.

Heeft u ondanks de tips uit dit artikel nog vragen over het vervangen van daken, of specifiek het vervangen van uw dakbedekking? Neem in dat geval vrijblijvend contact met onze dakdekkers in Den Bosch op! Zij kunnen u adviseren over de mogelijkheden die u met uw woning heeft. Indien u direct een dak wilt vervangen, kunnen deze gespecialiseerde dakdekkers die klus voor u uitvoeren! Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar en bent u verzekerd van een professionele uitvoering.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button