Is uw dakgoot toe aan reparatie?

dakgoot
Nieuws

De noodzaak van een goed functionerende dakgoot moet niet onderschat worden. Zeker voor schuine daken, die we meestal op Nederlandse woningen zien, vervullen de dakgoten een essentiële rol. Hierin wordt namelijk het regenwater opgevangen dat tijdens een regenbui van de dakpannen afstroomt. Vervolgens wordt dit naar een regenpijp vervoert en naar beneden langs de muur van de woning. Indien dit niet wordt gedaan, zal het water van grote hoogte naast het huis op de grond klateren. Dit kan in het ergste geval een grondverzakking veroorzaken en de complete fundering van het huis onherstelbaar beschadigen. Een dakgoot reparatie is dan ook extreem belangrijk wanneer het hulpmiddel niet meer naar behoren functioneert.

Vieze, lekkende of overstromende dakgoot

Een dakgoot reparatie is noodzakelijk wanneer een aantal verschillende problemen zich voordoen. Elk onderdeel van een dak zal na verloop van tijd altijd vies worden. Naast dat vieze dakgoten er niet mooi uitzien, kan het vuil ook het materiaal aantasten. Dit kan uiteindelijk lekkages veroorzaken en dat is een moment waarop u duidelijk een dakgoot reparatie nodig heeft. Dakgoot reparaties worden meestal uitgevoerd door loodgieters en maar heel af en toe door dakdekkers. Wij van All In dakonderhoud in Den Bosch voeren helaas ook geen dakgoot reparaties uit.

Dakgoot reparatie voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, zo ook bij een dakgoot. Het is van belang dat u uw dakgoot regelmatig schoonmaakt. Vooral in de herfstperiode, wanneer alle bladeren van de bomen vallen. In die periode verzamelt zich een hoop vuil in uw dakgoot. Dit kan zorgen voor verstoppingen waardoor het regenwater niet meer weg kan lopen. Hierdoor kunt u te maken krijgen met overstromingen van uw dakgoot. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Door het regelmatig schoonmaken van uw dakgoot kunt u voorkomen dat dit gebeurd. Ook zorgt het schoonmaken ervoor dat u op dat moment ook meteen kunt checken of er zwakke plekken of scheurtjes in uw goot zitten. Zo bent u er op tijd bij en kunt u grote schade aan uw dakgoot voorkomen.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button