Waarom zou u uw dakpannen coaten?

gecoate dakpannen
Nieuws

Wat is het precies?

Het coaten van dakpannen is letterlijk het aanbrengen van een beschermde laag. Niet meer en niet minder. De laag wordt aangebracht doordat het over het dak en de dakpannen wordt gespoten. Deze coating maakt het moeilijker voor mossen en algen om zich langer op het dak te nestelen. Na het aanbrengen van de coating, laat het dak minder vocht en lucht door. Naast de bescherming die de coatlaag biedt, zorgt het ook voor een frisse en mooiere uitstraling.

Waarom zou u uw dakpannen laten coaten?

U zou ervoor kunnen kiezen om uw dakpannen te laten coaten wanneer u deze een beschermende laag wilt bieden. Mossen en algen komen nou eenmaal na een bepaald moment op u dak te groeien. Ze zorgen ervoor dat uw woning een minder nette uitstraling krijgt en wellicht daardoor ook minder waard wordt. Door een coating aan te laten brengen op uw dak krijgt uw woning weer een frisse uitstraling!

De voordelen en nadelen van dakpannen coaten

Er hangen voordelen én nadelen aan het coaten van uw dakpannen. We zullen eerst de voordelen aan bod laten komen.

  • Een groot voordeel is dat het coaten van dakpannen goedkoper is dan een nieuwe dakbedekking.
  • De coatings die beschikbaar zijn, zijn geschikt voor het gebruik op alle dakpannen.
  • Na het aanbrengen van een coating zijn de dakpannen ook beter bestand tegen water én ander vuil.

Er kleven echter ook enkele nadelen aan het coaten.

  • Een nadeel is mochten er dakpannen beschadigd raken en er is sprake van verkleuring van de coating, dan zal dit op het gehele dak ontstaan.
  • De kwaliteit van de dakpannen wordt door verwering met de tijd steeds slechter en dit kan eventuele gevolgen hebben voor de constructie van uw dak. Zover moet u het niet laten komen, let hier dan ook wel goed op wanneer u ervoor kiest uw dakpannen te laten coaten. Een professionele dakdekker kunt u hiermee helpen en uw aangeven wanneer dit het geval is!

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button