Tips om een dak te vernieuwen

tips om dak te vernieuwen
Nieuws

De dakbedekking op uw woning in Den Bosch zorgt ervoor dat u beschermd wordt tegen de verschillende weersomstandigheden. Vaak gaat deze dakbedekking lange tijd mee. Dakpannen van klei hebben bijvoorbeeld een levensduur van 50 tot 100 jaar. Dit betekent echter niet dat u helemaal niet op of om hoeft te kijken naar uw dak. Onderhoud u uw dak helemaal niet? Dan gaat de dakbedekking aanzienlijk minder lang mee. Is het al te laat en moet u uw dak vernieuwen? Dan komen de tips uit onderstaande tekst vast en zeker van pas.

1. Hergebruik delen van de dakbedekking


Wordt het dak van uw woning momenteel bedekt met dakpannen? Dan is de kans groot dat deze nog lang niet allemaal aan vervanging toe zijn. In dat geval kunt u ervoor kiezen om alleen de dakpannen die kapot of versleten zijn te vervangen. Dit scheelt u mogelijk aanzienlijk in de kosten. In het meest gunstige geval kunt u een groot deel van uw oude dakpannen nog weer gebruiken.

2. Vervang enkel de bedekking


Bij het vervangen van een dak denken veel mensen aan vervanging van de complete constructie. Wanneer u ook de constructie moet vervangen, wordt het een duur grapje. Besluit echter nooit zomaar de constructie te vervangen. Mogelijk volstaat vervanging van de dakbedekking. Om hier zeker van te zijn, schakelt u een dakdekker in. Hij kan uw dak namelijk inspecteren en u adviseren over de beste manier om uw dak te vernieuwen.

3. Kies voor een overzetdak


Wilt u uw dak vervangen zonder dat dit al te veel kost? Dan is een overzetdak waarschijnlijk een goede optie. Bij een overzetdak blijft de bestaande constructie namelijk aanwezig. Het nieuwe dak wordt in dat geval over de huidige constructie geplaatst. Een overzetdak is zowel mogelijk bij een plat als bij een hellend dak. Bij een plat dak kunt u een overzetdak vaak zonder problemen plaatsen, maar dit is bij een hellend dak niet altijd het geval. Verdiep u hier dus eerst goed in alvorens u kiest voor een overzetdak.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button