Dakdekkers advies: Groene dakbedekking

Nieuws

De laatste tijd verschijnen er steeds meer groene daken in ons land. De reden daarvoor is niet helemaal duidelijk aanwijsbaar, maar we kunnen wel enkele redenen opnoemen om voor een groen dak te kiezen in plaats van voor een zwart dak. We zullen kort enkele voordelen benoemen en daar kort op ingaan.

Een groen dak biedt een lange levensduur 

De bekende zwarte platte daken, die vaak voorzien zijn van bitumen, gaan doorgaans 15 à 20 jaar mee. Na die periode zijn ze op en moeten ze vervangen worden of moet er in ieder geval groot onderhoud worden gepleegd. Groene daken gaan met gemak 40 jaar mee, mits er juist onderhoud wordt uitgevoerd, en kunnen soms zelfs de 60 jaar halen.

Een groen dak heeft een goed isolerend vermogen 

Een ander voordeel is dat een groen dak een goed isolerend vermogen heeft. Dit houdt in dat in de zomer het groene dak en de beplanting daarop de warmte van de zon tegen kan houden, waardoor het binnenshuis minder snel opwarmt. In de winter geldt dat effect de andere kant op en blijft het binnenshuis warmer doordat het dak ook wat warmte vast kan houden.

We kunnen echter ook denken aan geluidsisolatie. Wanneer u in een lawaaiige omgeving woont, kan een groen dak een sterk geluiddempend effect hebben. Verwacht hier echter ook weer niet teveel van; een groen dak is uiteraard geen wondermiddel die zelfs een woning vlak langs de A4 muisstil van binnen kan krijgen.

Goed voor het milieu 

Tenslotte is een groen dak uiteraard gunstig voor het milieu. Een groen dak reduceert de hoeveelheid fijn stof en CO2 in de lucht en zal de luchtkwaliteit verbeteren. Ook zorgt de beplanting voor een betere biodiversiteit. Vogels, vlinders, bijen en tal van andere dieren zullen zich graag in uw groene dak vestigen. Dat kan ook nog eens leuke taferelen opleveren als u een natuurliefhebber bent!

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button