Heeft een rieten dak op mijn huis enkel voordelen?

Rieten dak bekleding
Nieuws

Voor woningbezitters kunnen er verschillende redenen zijn om het laten plaatsen van een rieten dak te overwegen. Een rieten dak geeft woningen bijvoorbeeld een aanzienlijk sfeervollere uitstraling! Daarbij zorgt een rieten dak voor een verbetering van de ventilatie in huis. Wat zijn echter de nadelen om de rekening mee te houden, als u voor een rieten dakbedekking op uw dak kiest? In dit artikel vertelt onze spoeddakdekker u hier meer over! Heeft u bijvoorbeeld enig idee, wat de gevolgen van scheuren in een rieten dakbedekking kunnen zijn?

 

Kans op schade aan uw houten dakconstructie

Wanneer u voor een rieten dakbedekking kiest, is het belangrijk om u te beseffen dat regelmatig onderhoud noodzakelijk is. Zou u het rieten dak niet goed onderhouden, dan zou het dak al snel beschadigd kunnen raken. Het vocht trekt steeds dieper in de rieten dakbedekking, waarna het uiteindelijk in de houten constructie van uw dak kan trekken. Dit resulteert in houtrot, wat bijzonder lastig te herstellen is. Een oppervlakkige plek houtrot zou wellicht nog hersteld kunnen worden. Naarmate de plek dieper wordt, neemt de kans toe dat een groot deel van deze houten constructie vervangen moet worden.

 

Tip: schakel bij een beginnende slijtage aan uw rieten dak onze spoeddakdekker in! De spoeddakdekker staat 24/7 voor u klaar, om de schade aan uw dakbedekking te herstellen.

 

Profiteer van een hogere isolatiewaarde

Een van de redenen om voor een rieten dakbedekking te kiezen, is de hogere isolatiewaarde die het u oplevert. Een hogere isolatiewaarde betekent dat een groter deel van de opgewekte warmte binnen uw woning blijft. Zo neemt uw energieverbruik af, wat u jaarlijks een besparing oplevert. Op deze manier kunt u de investering in uw rieten dak terugverdienen. Ook maakt een hogere isolatiewaarde het op termijn makkelijker om uw woning te verkopen.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button