Het belang van een goed functionerende regenpijp

dakgoot
Nieuws

Nu dat de herfst er weer aan zit te komen is het goed om het eens te hebben over het belang van een goed functionerende regenpijp. In het jaargetijde waarin we met veel regenbuien en bladeren die van bomen afvallen te maken krijgen is dit belangrijker dan ooit. Het is daarom een goede tijd om de dakdekker in te schakelen voor de regenpijp ontstoppen. Als u dit niet doet, dan is de kans groot dat u met een verstopping te maken krijgt en de schade die hiermee gepaard gaat.

Schade door verstopte regenpijp

Het belang van de dakgoten en regenpijpen die het regenwater dat op uw dak valt op een gecontroleerde manier naar beneden afvoeren, wordt nog weleens onderschat door veel mensen. Als regenwater echter niet gecontroleerd afgevoerd wordt dan krijgt u al snel met schade te maken. Het water zal dan namelijk tegen de muren van uw woning omlaag lopen. Dit kan de voegen tussen bakstenen aantasten en u zal na verloop van tijd ook binnenshuis vochtplekken op uw muren zien verschijnen. Stroomt uw dakgoot tijdens een regenbui over door een verstopte regenpijp dan klatert het water van grote hoogte naar beneden op de grond naast uw woning. In het ergste geval kan dit een verzakking van de fundering tot gevolg hebben. Laat daarom de dakdekker op tijd uw regenpijp ontstoppen.

Regenpijp ontstoppen voor de herfst

Het ideale moment voor de regenpijp ontstoppen is net voor de herfst. Vuil dat opgehoopt is in de regenpijp zal in de zomer door hoge temperaturen zijn uitgedroogd en hierdoor is het ook hard geworden. Een dergelijke gedeeltelijke verstopping zal niet meer door regenwater wegspoelen. De kans is groot dat bladeren en ander organisch vuil tijdens de herfst ook op deze plekken ophopen en de regenpijp volledig zullen verstoppen.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button