Het reinigen van zonnepanelen

Nieuws

Zonnepanelen bestrijken een groot oppervlak. Hoe feller de zon op dit oppervlak schijnt, hoe beter het rendement van de panelen is. Maar worden zonnepanelen niet na verloop van tijd vies op het dak? En hoe reinigt u ze dan?

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen worden in de fabriek voorzien van een laagje waardoor ze zichzelf al goed schoon houden. Ze stoten vuil af, maar dat betekent niet dat u er na een paar jaar aan de elementen te zijn blootgesteld nog van zou kunnen eten. Natuurlijk worden ze enigszins vies. Er hoeft maar een vogel zijn behoefte te doen en het rendement wordt al wat lager. Maar toch is dat niet heel problematisch. Doordat de panelen over een speciale coating beschikken, zorgen regen, wind en sneeuw er weer voor dat de panelen schoon worden.

Mochten de panelen toch vies blijven, dan kan het de moeite waard zijn om ze te reinigen. Maar omdat u er zo slecht bij kunt is dat ook weer niet heel snel het geval. Zo kost het huren van een hoogwerker al snel een paar honderd euro, en u panelen moeten heel vies zijn om dat de moeite waard te maken! Als u goed bij de panelen kunt dan kan het dus aan te raden zijn om de panelen schoon te maken als ze erg vies zijn en het rendement ver is gezakt, maar het beste is doorgaans om ze lekker te laten liggen.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button