Hoe herkent u een lekkage?

Nieuws

Als huiseigenaar moet u altijd alert zijn op het ontstaan van lekkages. Ook daken moet u hier regelmatig op controleren. Een daklekkage kan immers bij een te late ontdekking voor grote schade zorgen. De reparatie van deze schade zal hoge kosten met zich meebrengen. Lekkend water zal na verloop van tijd de constructie van het dak beschadigen doordat het vocht rot in de houten balken veroorzaakt. Dit kan nog voorkomen worden als de lekkage op tijd herkend wordt en een dakdekker langskomt om het lekkende dak te repareren. De dakdekker Den Bosch geeft u daarom enkele tips hoe u een lekkage herkent.

Vochtplekken en schimmelvorming

Twee belangrijke indicaties waaraan u een lekkage kunt herkennen zijn vochtplekken en schimmelvorming. Op het moment dat regenwater van buiten een weg naar binnen weet te vinden door een beschadigde dakbedekking zullen hier natuurlijk vochtplekken ontstaan. Het water loopt in stralen naar beneden totdat het op deze weg een materiaal tegenkomt dat het vocht absorbeert. Hier zal dan een vochtige plek zichtbaar zijn. In woningen op een zolder en in garages op de houten planken van het plafond. Ziet u de vochtplekken niet op tijd, dan zal hier ook schimmelvorming op zichtbaar zijn. Schimmels zijn namelijk dol op plekken met de hoge luchtvochtigheid die ontstaat als gevolg van een lekkage.

Dakgoten en regenpijpen controleren

Een lekkage hoeft niet altijd te ontstaan doordat dakbedekking is beschadigd. Om de ruimte onder een dak droog te houden moet het regenwater ook correct afgevoerd worden. Een lekkage kunt u daarom ook vroegtijdig herkennen door de dakgoten en regenpijpen te controleren. Staat een dakgoot vol met water dat niet wordt afgevoerd tijdens een regenbui dan zal dit zeker een lekkage tot gevolg hebben. Ditzelfde geldt ook voor een regenpijp die het regenwater niet goed afvoert. Herken een lekkage voordat u binnen vochtplekken en schimmelvorming ziet door de dakgoot en regenpijp regelmatig te controleren.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button