Met een gerust hart aan werkzaamheden op het dak beginnen

Veiligheid dakdekkers
Nieuws

Werkzaamheden aan het dak van een woning hoeven niet altijd door een dakdekker uitgevoerd te worden. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor, dat woningbezitters zelf voor het vervangen van een kapotte dakpan zorgen. Ook het verwijderen van vuil, zoals takken en grote hoeveelheden bladeren, wordt vaak door mensen zelf gedaan. Zij beseffen zich helaas niet altijd, welke risico’s zij lopen bij het uitvoeren van deze werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het risico van een glad dak! U kunt uitglijden over een natte dakpan, over bladeren die aan de dakbedekking zijn blijven kleven, enzovoorts.

In dit artikel vertellen onze professionele dakdekkers meer over de mogelijke gevolgen van het uitvoeren van werkzaamheden op een dak. Ook gaan we dieper in op de voorbereidingen die u kunt treffen, om de kans op ongelukken te minimaliseren. Hoe bereidt u voor op klussen die aan het dak moeten worden uitgevoerd?

Risico op ongelukken bij werkzaamheden aan het dak

Het uitglijden op een gladde dakpan of een stapeltje bladeren is slechts een van de risico’s die u loopt. Denk ook aan onverwachte weersomstandigheden, zoals harde windvlagen! De wind kan ertoe leiden, dat u plotseling uit balans raakt en valt. Ook komt het voor dat mensen onverwachts een paniekaanval krijgen, als zij op hoogte werken. Niet alleen mensen met hoogtevrees, ook mensen die hier voorheen nooit last van hebben gehad.

Voorbereidingen om veilig aan de slag te gaan

Om het risico op ongelukken zo klein mogelijk te maken, is het raadzaam om een aantal voorbereidingen te treffen. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor, dat u de werkzaamheden samen met iemand anders uitvoert. Zo kunnen jullie elkaar helpen, kan iemand de ladder vasthouden, enzovoorts. Zorg daarbij voor gunstige omstandigheden! Het is bijvoorbeeld onverstandig om in het donker aan het werk te gaan. U overziet risico’s hierdoor minder goed, weet niet welke delen van het dak glad zijn, enzovoorts.

Tot slot is het raadzaam om de hulp van onze dakdekkers in te schakelen, als u ook maar een beetje twijfelt aan uw eigen vaardigheden. U wilt de kans op ongelukken minimaliseren, waardoor het niet altijd slim is om zonder hulp aan de slag te gaan.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button