Wat u nog niet wist over de dakdekker

Nieuws

Dakdekker is een bijzonder beroep en een vakgebied waar veel mensen nog niet veel vanaf weten. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat mensen liever de werkzaamheden op een dak aan professionals overlaten. Zonder het juiste materiaal en gereedschap is het namelijk zeer gevaarlijk om op grote hoogte op een dak te werken. Hierdoor is er ook geen noodzaak voor de meeste mensen om kennis te hebben over dakbedekking. We kunnen daarom een lange lijst maken van dingen die u nog niet wist over dakdekkers.

Dakpannen kunnen 50 jaar meegaan

Wat u misschien nog niet wist over dakdekkers is dat een dakbedekking met dakpannen tot wel 50 jaar kunnen meegaan. Dakpannen van klei hebben een gemiddelde levensduur van 50 jaar en de dakpannen van beton gaan gemiddeld 30 jaar mee. Deze levensduur kan langer uitvallen wanneer de dakbedekking goed onderhouden wordt. De dakdekker raadt overigens iedereen aan om voor klei dakpannen te kiezen. De levensduur is gemiddeld 20 jaar langer en het prijsverschil tussen de twee materiaalopties is klein.

Vele opties dakbedekking platte daken

Voor de dakbedekking op een plat dak kunt u uit vele verschillende materialen kiezen. In de meeste gevallen wordt voor bitumen als dakbedekking gekozen. Echter ook EPDM en PVC behoort tot de opties. De laatste tijd zijn groene daken een trend aan het worden. Hierbij worden planten op de standaard dakbedekking aangebracht. Een groen dak zal de levensduur van een dakbedekking met 15 tot 20 jaar verlengen doordat de plantbegroeiing het materiaal tegen de weerselementen beschermt. Daarbij is een groen dak ook nog eens goed voor het milieu omdat de planten fijnstof uit de lucht halen.

Dakbedekking in de toekomst van Tesla

Een leuk feitje over dakdekkers die u waarschijnlijk nog niet wist is dat men aanneemt dat de dakbedekking voor de toekomst inmiddels al is ontwikkeld door Tesla. Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat het bedrijf, dat nu nog vooral bekend staat om hun elektrische auto’s, een dakpan heeft ontwikkeld die als dakbedekking dient maar ook tegelijkertijd een zonnepaneel is. De noodzaak om zonnepanelen op een dak te plaatsen verdwijnt hiermee want de dakbedekking zelf zal één groot zonnepaneel zijn.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button