Een plat dak: wat zijn de voor- en nadelen?

Nieuws

De een vindt platte daken prachtig, de ander kiest veel liever voor een hellend dak. Welk type dak krijgt uw voorkeur? Om een weloverwogen keuze te kunnen maken tussen een plat en een hellend dak, is het belangrijk om verschillende aspecten tegen elkaar af te wegen. Denk bijvoorbeeld aan het prijsverschil tussen een plat en een schuin dak. Een plat dak is over het algemeen veel goedkoper in de aanschaf, maar brengt meer onderhoudskosten met zich mee door de jaren heen. Andere aspecten die u kunt bekijken zijn: de duurzaamheid van het dak, de kosten voor het plaatsen van het dak en de ruimte die een dak u biedt.

Duurzaamheid of meer ruimte

Een schuin dak is duurzamer, doordat het dak nauwelijks onderhouden hoeft te worden en daarbij vele jaren mee zal gaan. Daarentegen profiteert u met een plat dak van meer ruimte en kunt u het platte dak eenvoudig gebruiken als component voor een nieuwe kamer bovenop het platte dak. Of gebruik een plat dak als dakterras om in de zomer van het lekkere weer te kunnen genieten. Over het algemeen gaat een plat dak twintig tot veertig jaar mee.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die u heeft, of bent u voor andere werkzaamheden op zoek naar een erkende dakdekker? Onze dakdekkers helpen u graag bij het plaatsen en onderhouden van uw nieuwe dak.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button