Platte of schuine daken zijn saai vergeleken met deze dakconstructies

Bijzondere dakconstructie
Nieuws

Voor de constructie van een dak hoeft u niet per se voor de traditionele schuine of platte daken te kiezen. Als u origineel wilt zijn dan zijn er nog veel meer opties waar u een keuze uit kunt maken. Platte of schuine daken zijn saai vergeleken met deze bijzondere dakconstructies. Als u wilt weten waar we het over hebben, dan zullen we enkele voorbeelden geven in dit artikel. Wij als dakdekkers maken zelf niet dergelijke daken, maar het is wel leuk om de mogelijkheden met de constructie van een dak te bekijken. Wie weet geeft dit u inspiratie waar u uit kunt putten als het gaat om u dak op uw woning.

Koepels

Wanneer u wilt afwijken van de traditionele keuzes voor platte en schuine daken, dan zijn koepels misschien een keuze die u kunt overwegen. Deze ronde daken zien we vaak op gebouwen in de Arabische wereld. Maar ook in Rome werden in de oudheid op deze manier daken gebouwd. Het zijn vaak de duurdere gebouwen die een koepeldak hebben. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het een onpraktische manier van bouwen is. Een koepel dakconstructie realiseren zal veel meer kosten dan een plat of schuin dak.

Punttorens

Als u naar oude dure gebouwen kijkt dan kunt u hier inspiratie opdoen wat er mogelijk is op het gebied van dakconstructies. In deze tijd was geld en het aantal manuren om iets te realiseren niet zo belangrijk. Wanneer we bijvoorbeeld naar een oud paleis kijken, dan zien we dat deze geen saai plat dak hebben. In plaats daarvan is voor een dakconstructie met variatie gekozen. Zo zien we bijvoorbeeld vaak dat op de hoeken van de constructie een punttoren is geplaatst. Dit is een toren met een dak die in de vorm van een punt loopt.

Dakbedekking

Er zijn veel variaties als het gaat om de vorm van bijzondere dakconstructies mogelijk. Daarnaast kunt u echter ook nog variëren met de dakbedekking die hierop geplaatst gaat worden. Wanneer u bijvoorbeeld voor een rieten dak kiest dan zorgt u hiermee voor een bepaalde stijl. Ook hier kan u echt een originele keuze maken. Zo is bijvoorbeeld een trend die de laatste jaren aan het opkomen is; een groen dak. Op groene daken is een laag planten en mos geplaatst om als dakbedekking te dienen. Het voordeel van een groen dak is dat u hiermee ook een goede dakisolatie realiseert.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button