Waarom is dakonderhoud van belang?

Nieuws

Het onderhoud van het dak wordt door veel mensen vergeten of uitgesteld. Terwijl het juist belangrijk is dat uw dak goed wordt onderhouden. Het is wel begrijpelijk, want waarom zou u het dak onderhouden wanneer er niks lekt? In de maanden dat het slecht weer is en het veel regent kan een slecht onderhouden dak toch gaan lekken. We geven een aantal redenen waarom het onderhoud van uw dak verstandig is.

Verleng de levensduur

Allereerst kan een dakinspectie de levensduur verlengen. Uiteraard zal de levensduur door de inspectie zelf niet langer worden, maar tijdens een inspectie kunnen bepaalde problemen naar boven komen die anders niet gesignaleerd waren. Door deze problemen tijdig te verhelpen kan blijvende schade aan het dak verholpen worden, waardoor het dak hopelijk langer mee kan gaan.

Voorkom onverwachte kosten

Een ander voordeel is dat dak onderhoud onverwachte kosten kan minimaliseren. Door een dak regelmatig te laten inspecteren, weet u precies wat er aan het dak mankeert en wat in de toekomst een kostenpost kan worden. Daardoor hebt u de kans om de financiering van het onderhoud op orde te krijgen en komt u niet plots voor onverwachte kosten te staan.

Achterstallig onderhoud is duur

Een dak moet eenmaal van tijd tot tijd onderhouden worden. Doet u dat niet, dan kunt u op een gegeven moment met achterstallig onderhoud te maken krijgen. Daardoor moet het onderhoud alsnog worden uitgevoerd, maar is het onderhoud veelal duurder doordat zo lang is gewacht met het uitvoeren ervan. Bovendien kan een verzekeraar bij problemen besluiten niet uit te keren omdat het dak niet goed onderhouden is.

Zorg daarom altijd dat u het dak regelmatig laat inspecteren en onderhoud uitvoert wanneer dat nodig blijkt.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button