Wat te doen als dakdekker in de zomer?

Dakdekker in de zomer
Nieuws

De zomer is een drukke periode voor dakdekkers. Bouwen draaien op volle toeren in deze periode en mensen beginnen thuis ook met meer grote klusprojecten zoals het plaatsen van een schuur of garage. Het betekent voor de dakdekker dat er in de zomer meer nieuwe daken op huizen, schuren en bedrijfspanden geplaatst moeten worden. Bovendien zijn er in de zomerperiode meer dagen waarin het goed weer is om dakbedekking te kunnen leggen. De zomer komt echter ook met enkele problemen voor de dakdekker. De meeste hebben met het warme weer in deze periode te maken. Een dakdekker moet daarom in de zomer de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om zichzelf goed tegen de zon en hitte te beschermen.

Hoofdbescherming dragen

Tijdens werkzaamheden op een bouw is het voor dakdekkers verplicht om een veiligheidshelm te dragen. In de zomer is het dragen van hoofdbescherming ook aan te raden wanneer aan particuliere projecten gewerkt wordt. Dit voorkomt namelijk dat de zon recht op het hoofd schijnt wanneer op het dak wordt gewerkt. De voorzorgsmaatregel is belangrijk om zonnesteek te voorkomen.

Lichtgekleurde kleding dragen

In de zomer kunnen dakdekkers het beste lichtgekleurde kleding dragen. Witte kleding is het beste omdat dit de zonnestralen reflecteert en niet de hitte niet absorbeert. Uw lichaam zal hierdoor op zonnige zomerdagen koeler blijven en dit is belangrijk om niet oververhit te raken. Een dakdekker die oververhit raakt maakt verkeerde beslissingen met alle gevolgen van dien. Dakdekker is namelijk een gevaarlijk beroep.

Altijd in veiligheidsharnas werken

Als een dakdekker werkzaamheden op grote hoogte verricht is het altijd van belang om in een veiligheidsharnas te werken. In de zomer is dit nog veel belangrijker. Tijdens de warme dagen is de kans namelijk best reëel dat u als dakdekker oververhit raakt en hierdoor flauwvalt. Mocht dit onverhoopt gebeuren dan zal het veiligheidsharnas uw leven redden doordat u hierdoor niet van het dak afvalt.

Op heetst van de dag in schaduw

Wanneer mogelijk moet u als dakdekker in de zomer uw werkzaamheden zo plannen dat u op het heetste van de dag in de schaduw kunt werken. Staat er naast het gebouw bijvoorbeeld een grote boom die een deel van het dak van schaduw voorziet. Plan dan uw werkzaamheden zo dat u in de namiddag dit gedeelte van het dak van dakbedekking voorziet. Een dakdekker moet slim werken om zoveel mogelijk uit de hitte te blijven als dit mogelijk is.

Regelmatig een pauze nemen in de zomer

Een dakdekker die heel de dag in de hitte op een dak staat te werken moet regelmatig een pauze nemen om voldoende te drinken. Zeker als u uzelf duizelig begint te voelen moet u de werkzaamheden even stilleggen om weer af te koelen in de schaduw. Een zonnesteek en oververhitting kan voor gevaarlijke situaties zorgen bij dakdekkerswerkzaamheden.

Collega’s goed in de gaten houden

Voor dakdekkers die in de zomer werken is het ook belangrijk om extra goed op uw collega’s te letten. Iemand die oververhit is of een zonnesteek heeft opgelopen maakt geen weloverwogen beslissingen meer. Zij zullen zelfs moeite hebben om correct te spreken. Houd daarom uw collega’s tijdens het werken in de zomer goed in de gaten en vraag elkaar regelmatig hoe het gaat.

Gereedschappen met rubberen handvaten

Een praktische tip voor dakdekkers in de zomer is het gebruik van gereedschappen met rubberen handvaten. Deze worden namelijk in de zon niet zo warme en geven u zelfs met bezwete handen nog altijd een stevige grip op het gereedschap. Een metalen gereedschapsstuk dat lange tijd in de zon heeft gelegen zal zeker voor verbrande handen zorgen.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button