Bitumen dak aanleggen

Bitumen dak
Nieuws

Bij het bouwen van een huis, het verbouwen van een huis of het plaatsen van een aanbouw, kan het nodig zijn dat er ook een nieuw dak geplaatst wordt. Er kan dan gekozen worden voor bitumen dakbedekking.
Bitumen dakbedekking kan onder andere toegepast worden bij het bedekken van platte daken, iets wat vaak voorkomt bij aanbouwen. Ook dakkapellen en schuren kunnen voorzien worden van een dak van bitumen. Bitumen dakbedekking gaat lang mee. De productlevensduur is 25 jaar, maar in de praktijk blijkt dit vaak zelfs langer te zijn. De kwaliteit van het dak kan wel afnemen na die 25 jaar, dus het is raadzaam om de bitumen dakbedekking zo nu en dan eens te controleren. Hierdoor zal men het opmerken wanneer het tijd is voor nieuwe dakbedekking en voorkomt men lekkages. Lekkages zijn erg vervelend en kunnen voor veel onherstelbare waterschade zorgen, iets wat zo veel mogelijk voorkomen moet worden. Bitumen is een ijzersterk en waterdicht materiaal, wat zeer geschikt is voor de bedekking van daken.

Het leggen van bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking wordt door een dakdekker op een speciale manier aangebracht, namelijk met een brander. Het bitumen is verkrijgbaar op rollen. Deze rollen worden op het dak uitgerold en overtollig materiaal wordt weggesneden. Vervolgens worden de op maat gemaakte rollen weer opgerold. Als alles in gereedheid is gebracht wordt de brander erbij gepakt. De rollen bitumen worden afgerold terwijl ze aan de onderzijde verwarmd worden door middel van de brander. Door het verwarmen plakken ze aan de onderlaag. Zo ontstaat een waterdichte constructie.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren dakdekkers
Uitstekende service
Altijd snel ter plaatse bij lekkages
Klantvriendelijkheid

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button